Årets kandidater

Ingen av oss klarer å løse bærekraft alene – dette er en laginnsats. Så hvem tar neste etappe? TV 2, sammen med en rekke partnere, ønsker å rette oppmerksomhet mot bedrifter som er dedikerte til å bidra til denne laginnsatsen. Årets kandidater er valgt ut fra Impact StartUps kriterier som er basert på de 17 bærekraftsmålene til FN.

Moving Mamas

Årets vinner

Moving Mamas er en sosial entreprenør for og med innvandrerkvinner. Vi er en arena som tilbyr integrering og inkludering i arbeidsliv og samfunnsliv. Vi skaper sosial verdi gjennom utvikling av mennesker og muligheter. Vi styrker kvinner, og jobber både med deres psykiske, fysiske og økonomiske helse – Women Empowerment i praksis.

Chew

Årets vinner

Chew har som mål å lære, inspirere og oppmuntre barn og unges forhold til mat mot et sunnere og mer bærekraftig konsum. Prinsippet bak Chew er å lære barn grunnprinsipper innen matlaging slik at de blir inspirert og føler mestring til å ville lage mer mat fra bunn, for seg selv og andre. Gjennom et pedagogisk opplegg og gamification kan de avansere og utvikle sine ferdigheter samt danne gode vaner inn i deres voksne liv.

Helseoversikt

Årets vinner

Helseoversikt er allerede Norges største læringsplattform for gravide og småbarnsforeldre. Selskapet tilbyr blant annet en app hvor innbyggerne finner helseinformasjon og nyttige verktøy for en enklere og trygg hverdag. Ved bruk av egenutviklet teknologi øker selskapet helsekompetansen til innbyggerne, og motiverer de til å ta gode helsevalg.

Shero

Årets vinner

Shero er et mer bærekraftig alternativ treningstøy merke for kvinner. Visjonen handler om å skape et community som bruker sin påvirkningskraft til å skape holdningsendringer blant forbrukere. Shero har en transparent verdikjede, benytter resirkulert materiale dannet fra fiskegarn (plast), og produserer etisk i Portugal. Ved hjelp av Emilies påvirkningskraft og store følgerskare ønsker vi å opplyse og inspirere forbrukeren til å handle mer bærekraftig og stille spørsmålet – «hvor kommer dette plagget fra?»

Vilda

Årets vinner

Vilda ønsker å gjøre det enklere og mer lønnsomt for deg å få en energieffektiv bolig. Målet er at du skal spare penger, strøm og klima. Vi bygger en plattform som kobler huseiere med bank og håndverkere, og samarbeider i dag med DNB og Sparebanken Vest.