Om Gullspiren

Gullspiren er en egen pris for å kåre årets bærekraftsgründer, og kåringen skjer direkte på Gullfisken.

Veldig mye av det som bedrifter over hele landet gjør innenfor bærekraft er veldig bra. Men dessverre, så er det vi gjør i dag fortsatt ikke godt nok. Vi har dårlig tid, og for å klare kampen mot klokka må vi inspirere og hjelpe hverandre, og jobbe sammen.

For saken er at ingen av oss klarer å løse bærekraft alene - dette er en laginnsats. Så hvem tar neste etappe? Det er dette TV 2 sammen med en rekke partnere, ønsker å gi oppmerksomhet.

Gullspiren skal være et bidrag til neste generasjon av bærekraft, og skal inspirere til mer handlekraft.

Kontakt oss

Arve Heltne
MediaHub
Prosjektleder og initiativtaker
arve@gullspiren.no

For å bli nominert til Gullspiren må man oppfylle en rekke kriterier. Juryen har valgt ut og dømt årets kandidater ut fra Impact StartUps kriterier som er basert på de 17 bærekraftsmålene til FN. 

Hovedkriteriet er at det må være en bærekraftig samfunnseffekt i selskapet. 

Videre må man oppfylle følgende tilleggskriterier:

Det er mange gründerbedrifter som bidrar positivt til bærekraft i Norge og årets kandidatliste startet med 30 kandidater. Listen ble gjennom flere runder snevret inn til fem finalister.

Årets vinner av Gullspiren 2023 kåres direkte på Gullfisken 04. februar. Vinnerne får blant annet hjelp av et ressussterkt markedsråd, reklame- og mediebyrå tjenester levert av TRY og annonsering på TV 2s flater.